Globální problémy - projektová výuka zeměpisu - Kouřil, Aleš (2008)
Cílem práce je navrhnout způsob, který by usnadnil učitelům výuku globálních environmentálních problémů a žákům pomohl přiblížit a osvojit si toto téma. Jako prostředek dosažení cílů je zvolena projektová výuka zaměřená na práci s informačními zdroji na internetu. Práce navazuje na bakalářskou práci Globální mapování metodami dálkového průzkumu Země - využití ve výuce zeměpisu, jejíž součástí byly webové stránky. Tyto stránky byly rozšířeny a pro potřebu projektové výuky doplněny o další zdroje a výukové materiály.