Proteinové inženýrství lektinů - cílená mutageneze patogenních lektinů - Adamová, Lenka, 1984- (2008)
Tato práce se zabývá proteinovým inženýrstvím lektinu CV-IIl z patogenního organismu Chromobacterium violaceum. Lektin CV-IIL je členem rodiny lektinů PA-IIL, tyto lektiny jsou považovány za důležité faktory bakteriální virulence, neboť se vážou na sacharidové struktury na povrchu buněk. Porozumění těchto interakcí může být užitečné pro antiadhezivní terapii.