Charakterizace zkrácené varianty onkoproteinu v-Myb s dominantně-negativním účinkem - Pospíšilová, Jana (2008)
Protein 3R je zkrácenou variantou onkoproteinu v-Myb s dominantně-negativním účinkem. Úkolem této práce bylo ověřit expresi genu kódujícího protein 3R v experimentálních buňkách BM2 3R a zjistit, jaký vliv má produkce tohoto proteinu na fenotyp buněk BM2 3R. Zjistili jsme, ze buňky BM2 3R produkují protein 3R. Protein 3R inhibuje transaktivační aktivitu onkoproteinu v-Myb, zpomaluje růst buněk BM2 3R, zvyšuje diferenciační potenciál buněk BM2 3R a inhibuje u nich apoptózu.