Analýza nádorového supresoru p53 u lymfoproliferativních onemocnění - Maliňáková, Klára (2008)
Cílem této práce byla analýza stavu p53 v souboru 39 vzorků nádorové tkáně pacientů s folikulárním lymfomem. Stav p53 byl analyzován pomocí funkční analýzy v kvasinkách (FASAY) s následným sekvenováním zachycených mutací p53, hladina proteinu p53 v nádorové tkáni byla dále hodnocena pomocí imunoblotingu a imunohistochemické analýzy. V analyzovaném souboru byly nalezeny 4 vzorky, u nichž lze uvažovat o přítomnosti klonální mutace p53.