Subtelomerové delece jako příčina idiopatických mentálních retardací - Macková, Klára (2008)
Tato práce pojednává o přestavbách v subtelomerových oblastech chromozómů, které způsobují mentální retardaci. Věnuje se vyšetření souboru pacientů s idiopatickou mentální retardací pomocí metody MLPA.