Sociálně geografické regionalizace území ČR rozbor metodik i výsledků - Jaňura, Jakub, 1985- (2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou sociálněgeografické regionalizace, zejména z pohledu vymezování centra a jeho zázemí. Nejdříve je pozornost věnována regionu jako výsledku a regionalizaci jako procesu, kterým lze k tomuto výsledku dojít, a jejich charakteristice. Poté je podán přehled sociálněgeografických regionalizací realizovaných na území České republiky. Na základě srovnání uvedených obecných a konkrétních informací jsou na závěr diskutovány odpovědi na otázky smyslu a charakteru regionalizace a výsledných regionů.