Geologická pozice gravettských lokalit na Moravě - současný stav - Nohálová, Hana, 1984- (2008)
Předložená bakalářská práce shrnuje geologické poznatky o mladopaleolitické kultuře gravettienu na území Moravy mezi léty 30 000 - 20 000 BP. Práce se zabývá hlavními sídelními aglomeracemi, jejich umístěním, stratigrafií a přírodním prostředím v období posledního glaciálu. Součástí jsou rozsáhlé přílohy vztahující se k uváděným poznatkům.