Návrh GIS pro vybranou tématiku - Hynek, Zdeněk; Staněk, Karel, 1967-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2008)
Cílem bakalářské práce je vytvoření interaktivní turistické webové mapy ve formátu SVG. Výsledkem je mapová aplikace s bohatou funkcionalitou, atraktivním designem a snadnou možností dalšího funkčního a obsahové rozšíření. Zajištěna je možnost editace tématického obsahu mapy přímo v prostředí webové prohlížeče. Obsah aplikace je dynamicky generován z na pozadí běžící geodatabáze. Jako zdroj vektorových dat je použita PostgreSQL databáze s PostGIS, jako zdroj rastrových dat je použit Mapserver. Interaktivita na straně prohlížeče je zajištěna ECMAskriptem. Pro extrakci dat na serveru jsou použity PHP skripty. Doplňkové informace neprostorového charakteru jsou uloženy v XML souborech.
The aim of the Bachelor thesis is the design of the interactive web-based SVG mapping application. The resulting application offers rich functionality, appealing graphic design and easy way to implement additional data and functions. The thematic content is editable directly in web browser. The application is database driven. For vector data, the PostgreSQL database with PostGIS is used. For raster data, Mapserver is used. The client-side interactivity is made possible by ECMAscript. The server-side interactivity is secured by PHP scripts. All the non-spatial touristic information are stored in the XML files.
Vedoucí práce: Karel Staněk
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008
Keywords: geografické informační systémy; turistika; webové databázové aplikace; geographical information systems; hiking; web database applications; Národní park Yellowstone; Yellowstone National Park; bakalářské práce; bachelor's theses