Návrh GIS pro vybranou tématiku - Hynek, Zdeněk (2008)
Cílem bakalářské práce je vytvoření interaktivní turistické webové mapy ve formátu SVG. Výsledkem je mapová aplikace s bohatou funkcionalitou, atraktivním designem a snadnou možností dalšího funkčního a obsahové rozšíření. Zajištěna je možnost editace tématického obsahu mapy přímo v prostředí webové prohlížeče. Obsah aplikace je dynamicky generován z na pozadí běžící geodatabáze. Jako zdroj vektorových dat je použita PostgreSQL databáze s PostGIS, jako zdroj rastrových dat je použit Mapserver. Interaktivita na straně prohlížeče je zajištěna ECMAskriptem. Pro extrakci dat na serveru jsou použity PHP skripty. Doplňkové informace neprostorového charakteru jsou uloženy v XML souborech.