Analýza poradenských aktivit nabízených Úřadem práce Plzeň-sever - Vrátník, Bohuslav; Horák, Pavel, 1975-; Masarykova univerzita. Katedra sociální politiky a sociální práce (2008)
Počet slov: 22028, Autor: Bc. Bohuslav Vrátník.Tématem této diplomové práce je analýza poradenských aktivit nabízených regionálním úřadem práce. Jde o Úřad práce Plzeň-sever, konkrétně tedy o jeho oddělení poradenství. Cílem diplomové práce je zhodnotit přínos projektů ESF k poradenskému procesu. Přesněji se jedná o srovnání vybraných poradenských aktivit prováděných oddělením poradenství Úřadu práce Plzeň-sever a vybraných poradenských aktivit realizovaných v projektech ESF. Podklady pro výzkum jsou získány z rozhovorů s poradci na oddělení poradenství Úřadu práce Plzeň-sever a ze sekundární analýzy dat. Získaná data jsou poté podrobena komparaci. Díky těmto metodám jsme získali výsledné zjištění, jaký přínos mají projekty ESF pro poradenství Úřadu práce Plzeň-sever od doby, kdy začaly být implementovány, jaké zaujímají místo v jeho poradenském systému a doporučení, jakým směrem by se měly projekty a poradenství dále ubírat.
The final thesis is focused on the analysis of the advisory activities provided by the regional employment office, be specific by advisory department in the Employment Office Plzen-sever. The aim of the final thesis is to assess the profit of the ESF projects to the advisory process, concretely to compare selected advisory activities provided by the advisory department in the Employment Office Plzen-sever and selected advisory activities realized in ESF projects. The data for the research were gained from the interviews with consultants working in the advisory department Employment Office Plzen-sever and from the secondary data analysis. These data were subsequently compared. As a result we have found out the ESF projects profit for the advisory department in the Employment Office Plzen-sever from the beginning of their implementation, what they bring to the advisory system and a recommendation, which way the projects and advisory should go in the future.
Vedoucí práce: Pavel Horák.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2008.
Keywords: nezaměstnaní; sociální poradenství; sociální práce; úřady práce; employment agencies; social counseling; social work; unemployed; diplomové práce