Analýza personálních činností v mezinárodní společnosti - Holubová, Renata (2008)
Název diplomové práce: Analýza personálních činností v mezinárodní společnosti Počet slov: 20 330 (bez poznámek pod čarou, příloh a stati) Diplomová práce se zabývá vybranými personálními činnostmi vykovávanými ve společnosti Continental Automotive Czech Rebublic, s. r.o., Frenštát pod Radhoštěm. Hlavní výzkumná otázka, která je ústředním tématem práce a o jejíž zodpovězení diplomová práce usiluje, zní: ,,Jaké personální činnosti jsou vykonávány v mezinárodní společnosti proto, aby si zajistila optimální počet zaměstnanců s požadovanými pracovními předpoklady pro provoz a rozvoj společnosti?“. Práce je rozdělena do tří následujících celků. Prvním je teoretická část, která se zabývá lidskými zdroji, personální politikou, metodami získávání, výběru a pracovní adaptace pracovníků, vzděláváním a rozvojem pracovníků, následnictvím v souvislosti se zajištěním optimálního počtu pracovníků s požadovanými pracovními kompetencemi. V druhé, metodologické části, jsou zdůvodněny postupy výzkumu.