Exprese nestinu v nádorově transformovaných buňkách - Krupková, Olga (2008)
Nestin (protein třídy VI intermediárních filament) je u savců exprimován zejména během embryonálního vývoje a v dospělém lidském organismu se vyskytuje pouze v poměrně úzkém spektru buněk, resp. tkání. Jeho výskyt však byl prokázán u různých typů solidních nádorů i v odpovídajících stabilizovaných liniích. V bakalářské práci bude podána charakteristika tohoto proteinu, dále bude popsána jeho exprese během savčí embryogeneze. Hlavní část práce bude zaměřena na výskyt nestinu v lidských nádorově transformovaných buňkách, zejména s ohledem na jeho intracelulární lokalizaci a možnou korelaci s maligním fenotypem buněk.