Proteinové microarray; teorie a praxe - Baryal, Atal (2008)
Proteinové microarrays představují efektivní nástroj pro mnohonásobnou analýzu proteinů a celých proteomů, proto se uplatňují zejména v základním výzkumu a klinické diagnostice. Cílem této práce je uvedení do problematiky proteinových microarrays a poskytnout základní přehled způsobů jejich výroby a detekce signálu.