Mapování interakce mezi proteinem Srs2 a komplexem Mus81/Mms4 - Olivová, Daniela; Krejčí, Lumír, 1972-; Masarykova univerzita. Ústav experimentální biologie (2008)
Homologní rekombinace hraje klíčovou roli při eliminaci dvouřetězcových zlomů v DNA. Genetické studie u kvasinek Saccharomyces cerevisiae odhalily centrální úlohu helikázy Srs2 při prevenci nevhodné rekombinace. Nicméně funkce Srs2 proteinu se zdá být důležitá i pro normální opravu zlomů v DNA pomocí homologní rekombinace. Tato bakalářská práce se zaměřuje na charakterizaci interakce proteinu Srs2 s komplexem Mus81/Mms4.
Homologous recombination has a key role in elimination of DNA double-strand breaks. Genetic studies in the yeast Saccharomyces cerevisiae have disclosed central role of Srs2 helicase in prevention of inappropriate recombination events. However Srs2 protein function seems to be important even for ordinary rectification of DNA ruptures with the help of homologous recombination. This bachelor thesis will focus on the characterization of interaction between Srs2 protein and Mus81/Mms4 complex.
Vedoucí práce: Lumír Krejčí.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008.
Keywords: bílkoviny; DNA (nukleová kyselina); deoxyribonucleic acid; proteins; bakalářské práce