Mapování interakce mezi proteinem Srs2 a komplexem Mus81/Mms4 - Olivová, Daniela (2008)
Homologní rekombinace hraje klíčovou roli při eliminaci dvouřetězcových zlomů v DNA. Genetické studie u kvasinek Saccharomyces cerevisiae odhalily centrální úlohu helikázy Srs2 při prevenci nevhodné rekombinace. Nicméně funkce Srs2 proteinu se zdá být důležitá i pro normální opravu zlomů v DNA pomocí homologní rekombinace. Tato bakalářská práce se zaměřuje na charakterizaci interakce proteinu Srs2 s komplexem Mus81/Mms4.