Molekulárna podstata rezistencie kmeňov Staphylococcus aureus na meticilín - Kiššová, Miroslava (2008)
Práca je zameraná na bakteriálny druh S. aureus. Popisuje zložky jeho genómu. Je špeciálne zameraná na mobilné gentické elementy zodpovedné za virulenciu a rezistenciu tohto druhu. V práci sa venujem najmä meticilín-rezistentnému S. aureus, ktorý infikuje ľudí i živočíchy. Potenciálny prenos tejto baktérie zo živočíchov na ľudí je taktiež popísaný. Práca podáva prehľad o rozšírení meticilín-rezistentného S. aureus vo svete, i v Českej Republike.