Jaderná organizace promyelocytických leukemických tělísek u myelomových a leukemických buněk - Uhlířová, Radka (2008)
Cílem této bakalářské práce je podat základní přehled dostupných informací o strukturním a funkčním uspořádání interfázního buněčného jádra a informovat o zapojení a významu PML tělísek v jaderných procesech. Součástí práce jsou i praktické výsledky z porovnání distribuce a počtu PML tělísek u leukemických buněk a buněk mnohočetného myelomu před a po ovlivnění cytostatiky a diferenciačními léčivy.