Význam a možnosti techniky array-CGH při detekci genetických abnormalit u nádorových onemocnění - Mikulášová, Aneta; Kuglík, Petr, 1957-; Masarykova univerzita. Ústav experimentální biologie (2008)
Array-CGH (array comparative genomic hybridization) je poměrně nová technologie, která se využívá při detekci změn počtu kopií genů. Mezi hlavní výhody patří zejména vysoká rozlišovací schopnost a možnost v jednom experimentu analyzovat velké množství genů najednou. Array-CGH se využívá zejména v oblasti nádorové cytogenetiky. Cílem této bakalářské práce je především informovat o principech metody array-CGH a možnostech jejího využití pro studium nebalancovaných přestaveb u různých nádorových onemocnění.
Array-CGH (array comparative genomic hybridization) is a new technology used for detection of DNA copy number changes. One of its main advanteges is especially high resolution and possibility to analyze a high amount of genes in a single experiment. Array-CGH is used mainly in oncocytogenetics. The aim of this bachelor thesis is to inform about principles of array-CGH and its possibilities for study of unbalanced rearrangements in various tumor diseases.
Vedoucí práce: Petr Kuglík.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008.
Keywords: mikročip; molekulární genetika; nádorová onemocnění; molecular genetics; tumor diseases; bakalářské práce