Význam a možnosti techniky array-CGH při detekci genetických abnormalit u nádorových onemocnění - Mikulášová, Aneta (2008)
Array-CGH (array comparative genomic hybridization) je poměrně nová technologie, která se využívá při detekci změn počtu kopií genů. Mezi hlavní výhody patří zejména vysoká rozlišovací schopnost a možnost v jednom experimentu analyzovat velké množství genů najednou. Array-CGH se využívá zejména v oblasti nádorové cytogenetiky. Cílem této bakalářské práce je především informovat o principech metody array-CGH a možnostech jejího využití pro studium nebalancovaných přestaveb u různých nádorových onemocnění.