Identifikace potenciálních cytoplazmatických regulátorů signalizace Wnt in silico - Červenka, Igor (2008)
Náplní bakalářské práce "Identifikace potenciálních cytoplazmatických regulátorů signalizace Wnt in silico" jsou následující úkoly: 1. Studium publikovaných výsledků z "large scale" skrínů siRNA/expresních knihoven, určených k nalezení nových složek dráhy Wnt (Drosophila, Xenopus, myš, člověk) 2. Identifikace savčích homologů potenciálních regulátorů - zejména z proteinových rodin: kináza, fosfatáza, malá GTPáza a GTPáza asociovaný protein (např. GAP a GEF faktory) s využitím bioinformatických nástrojů on line 3. Identifikace nových potenciálních regulátorů signalizace Wnt - tj. proteinů (či jejich homologů), které byly pozitivní ve více, než jednom nezávislém skrínu a nebyly dosud spojovány s přenosem Wnt signálu 4. Charakterizace publikovaných údajů o kandidátních proteinech a navržení hypotéz, jak se nové potencionální komponenty Wnt dráhy podílí na přenosu signálu.