Aplikácia unifikovaných procesných noriem Európského medzinárodného práva súkromného - Slotová, Dominika (2008)
Práca sa zaoberá aktuálnymi prameňmi Európskeho medzinárodného práva súkromného a procesného a ich aplikáciou v tuzemskom prostredí. V prvej časti práce sú zhrnuté teoretické východiska aplikácie noriem (predovšetkým nariadení)európskeho civilného procesu, dalšia praktická časť práce analyzuje konkrétne rozhodnutia český súdov, ktoré boli dostupné od prísupu ČR k EÚ. Ide predovšetkým o rozhodnutia k nariadeniam Brusel I a Brusel II.