Právo rozhodné v řízení před rozhodci - Marková, Barbora; Valdhans, Jiří, 1979-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodního a evropského práva (2008)
Práce analyzuje rozhodné právo v mezinárodním rozhodčím řízení. Především je zaměřena na pojem rozhodné právo a jeho vazbu na fórum, dále na koncepce, které výrazně ovlivňují národní právní úpravy mezinárodního práva soukromého a také na procení právo, které rozhodci aplikují v rozhodčím řízení a hmotné právo, které je rozhodné pro meritum sporu.
The paper analysis the law applicable in arbitration procedure. It especially deals with the conception of applicable law and it´s link on forum, further on theories, that influence national legal systems of international private law and also procedural rules governing arbitration proceeding and the substantive law governing the meritum of dispute.
Vedoucí práce: Jiří Valdhans.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: mezinárodní arbitráž; mezinárodní právo procesní; rozhodčí řízení; arbitration proceedings; international arbitration; international procedural law; diplomové práce