Pracovní integrace lidí s tělesným postižením v Olomouci a okolí - Hornová, Marcela; Vander, Jiří, 1976-; Masarykova univerzita. Katedra sociální politiky a sociální práce (2008)
Anotace Autor diplomové práce: Marcela Hornová Vedoucí diplomové práce: Mgr. Jiří Vander Instituce: Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita Brno Název práce: Pracovní integrace lidí s tělesným postižením v Olomouci a okolí. Bariéry pohledem osob využívajících ke svému pohybu invalidní vozík. Počet slov: 24 762 Klíčová slova: osoba využívající ke svému pohybu invalidní vozík, integrace, pracovní integrace, bariéra, trh práce, osobnost postiženého člověka, kvalifikace, sociální služby Cílem této práce je zodpovědět otázku V čem lidé s tělesným postižením, kteří ke svému pohybu využívají invalidní vozík, a žijí v Olomouci a okolí, spatřují bariéry využití existujících nabídek pracovních míst? Lidé s tělesným postižením tvoří na trhu práce ohroženou skupinu, které je věnována zvýšená pozornost. Při jejich zaměstnávání vzniká celá řada problémů, které stojí jednak na straně společnosti a potenciálních zaměstnavatelů, jednak na straně samotných lidí s postižením. Výzkumem proved.
Annotation Autor of Diploma Thesis: Marcela Hornová Konsultant of Diploma Thesis: Mgr. Jiří Vander Institution: Fakulty of Social Studies, MU Brno Name of Diploma Thesis: Integration of disabled people into the labour market in the Olomouc region. Barriers from the perspective of wheel-chairs users. Number of Words: 24 762 Key Words: wheel-chair user, integration, integration into the labour market, barrier, the labour market, personality of desabled man, qulification, social services The main goal of this thesis is to answer a question: What type of barriers face wheel-chairs users from Olomouc and it's nearby suburbs in today's work places? People with physical disabilities are exposed to danger in the work place and are therefore given special attention. On a daily basis problems arise for the individual, the potential employer and the company. By talking to them we can find out the kind of problems that face the wheel-chair user, what influences them and how we can solve them. W.
Vedoucí práce: Jiří Vander.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2008.
Keywords: invalidé; osoby s tělesným postižením; sociální integrace; trh práce; invalids; labor market; people with physical disabilities; social integration; Olomouc (Česko : oblast); Olomouc Region (Czechia); diplomové práce