Pracovní integrace lidí s tělesným postižením v Olomouci a okolí - Hornová, Marcela (2008)
Anotace Autor diplomové práce: Marcela Hornová Vedoucí diplomové práce: Mgr. Jiří Vander Instituce: Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita Brno Název práce: Pracovní integrace lidí s tělesným postižením v Olomouci a okolí. Bariéry pohledem osob využívajících ke svému pohybu invalidní vozík. Počet slov: 24 762 Klíčová slova: osoba využívající ke svému pohybu invalidní vozík, integrace, pracovní integrace, bariéra, trh práce, osobnost postiženého člověka, kvalifikace, sociální služby Cílem této práce je zodpovědět otázku V čem lidé s tělesným postižením, kteří ke svému pohybu využívají invalidní vozík, a žijí v Olomouci a okolí, spatřují bariéry využití existujících nabídek pracovních míst? Lidé s tělesným postižením tvoří na trhu práce ohroženou skupinu, které je věnována zvýšená pozornost. Při jejich zaměstnávání vzniká celá řada problémů, které stojí jednak na straně společnosti a potenciálních zaměstnavatelů, jednak na straně samotných lidí s postižením. Výzkumem proved.