Testy založené na věrohodnostním poměru a vztahy mezi nimi - Vyskočil, Petr, 1984- (2008)
Práce je zaměřena na alternativní testovací procedury používané v ekonometrii: test věrohodnostního poměru, test Lagrangeových multiplikátorů (též. skórový test) a Waldův test. Cílem práce je specifikace těchto testů v obecném případě a v prostředí lineárního regresního modelu, vztahy mezi nimi a srovnání s konvenčními t a F-testy, což je ukázáno na časových řadách.