Existence a konvergence cenových rovnováh pro náhodné ekonomiky - Hořáková, Jana (2008)
Práce se zabývá ekonomií směny s n agenty, kde nadměrné poptávky jednotlivých agentů jsou náhodné proměnné. Cílem je ukázat, že za jistých podmínek je množina rovnovážých cen neprázdná. Zároveň ukážeme, že rovnovážné ceny daných ekonomií o n agentech budou konvergovat k rovnovážné ceně přidružené limitní ekonomie.