Metody výpočtu vah (podílů) cenných papírů v portfoliu - Ševčíková, Barbora, 1984- (2008)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou metod výpočtů podílů cenných papírů v portfoliu a určením výnosností a rizik námi sestavených portfolií z 5 cenných papírů obchodovaných na Pražské burze. Cílem práce je objasnění teoretických východisek a následná aplikace na vybrané cenné papíry pomocí praktického příkladu. Portfolia v praktických příkladech jsou vytvořena pomocí metody Lagrangeových multiplikátorů a Elton-Gruberovy metody.