Habitatové preference pijavic (Hirudinida) ve stojatých vodách - Kubová, Nela, 1984-; Schenková, Jana, 1962-; Masarykova univerzita. Ústav botaniky a zoologie (2008)
Byl mapován výskyt pijavic v květnu 2007 v oblasti Českého středohoří. Bylo vzorkováno 48 lokalit.Celkem bylo nalezeno 2567 jedinců, kteří patřili do 11 druhů a 4 čeledí.Druhová data i údaje o proměnných prostředí byly analyzovány přímou gradientovou analýzou (DCA), nepřímou analýzou (CCA) a Spearmanovým korelačním koeficientem a dalšími statistickými metodami.
Occurrence of leeches was surveyed in May 2007 in the area of the Bohemia Uplands (České středohoří) on 48 localities.There were totally collected 2567 individuals which fallen into 11 species and 4 families. The species data and the environmental data were analysed by indirect gradient analysis (DCA), direct gradient analysis (CCA) and also Spearman´s correlation coefficient was used.
Vedoucí práce: Jana Schenková.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008.
Keywords: kroužkovci; Annelida; České středohoří (Česko); České středohoří Mountains (Czechia); diplomové práce; master's theses