Sledování frekvence získaných chromosomových aberací u dětských onkologických pacientů - Czekajová, Aneta (2008)
Získané chromosomové aberace jsou detekovatelné v somatických buňkách. Celkem 197 dětských onkologických pacientů bylo vyšetřeno před, v průběhu a po onkologické léčbě (radioterapii a/nebo chemoterapii). je zřejmé, že onkologická léčba indukuje zřetelný cytogenetický efekt na lymfocyty periferní krve.