Vliv supervize na představy pracovníků o práci s klienty - Slováková, Hana (2008)
Název diplomové práce: Vliv supervize na představy pracovníků o práci s klienty Základní text obsahuje slov 18 637 (bez poznámek pod čarou, příloh a stati) Autorka líčí, jaké změny představ pracovníků o práci s nimi nastaly a jak k tomu přispěla supervize. Cílem této diplomové je odpovědět na otázku: „Jaké změny představ o práci s klienty nastaly z pohledu pomáhajících pracovníků domova pro seniory a jakou úlohu v tomto ohledu přisuzují supervizi? Práce je rozdělena do tří celků. Teoretická část se zabývá vymezením stěžejních pojmů: představy o práci s klienty, pomáhající pracovník, senioři a supervize. Konkrétně se jedná o vybrané pomáhající pracovníky určitého domova pro seniory. Tito pracovníci si utvářejí představy o přístupu ke svých klientům - seniorům a supervize zde působí jako metoda, která má moc ovlivňovat tyto představy. Metodická část zdůvodňuje výběr kvalitativní strategie zkoumání, technik sběru dat, jednotky zkoumání, jednotky zjišťování, operacionalizaci dílčích výz.