Krása bez věkového limitu - analýza Kampaně za skutečnou krásu - Korbelová, Lenka (2008)
Bakalářská práce Krása bez věkového limitu se zabývá otázkou krásy ve stáří. Zkoumá krásu starších žen skrze Kampaň za skutečnou krásu. V současnosti je krása žen spojována s mládím a štíhlostí a pojem stáří se ve spojení s krásou téměř nevyskytuje. Tato práce hledá krásu i ve stáří a ukazuje alternativu současnému diskurzu krásy. Zdroje krásy u starších lidí jsou zkoumány skrze internetovou diskusi o stáří probíhající v rámci Kampaně za skutečnou krásu. Ukázalo se, že diskutující se v mnoha ohledech staví proti převládajícím stereotypům a uznávají existenci krásy bez věkového limitu. Kult mládí je v příspěvcích nahrazován například kvalitou života, upřednostňováním pro-age přístupu nebo dokonce fascinací šedivými vlasy. Z analýzy také vyplynulo, že do diskuse o stárnutí byly zapojeny především ženy vyššího středního věku, tedy nikoli skutečně staré ženy. V diskusích se objevoval přístup anti-age i pro-age, krása stáří byla viděna jak ve schopnosti zachovat si mladiství vzhled, tak i v.