Vztah imigračních a integračních polik a integrace muslimů - komparace Velké Británie a Německa - Fajglová, Kristýna (2008)
Cílem mé teoretické bakalářské práce je deskripce a komparace imigračních a integračních politik a situace v oblasti integrace muslimů ve Velké Británii a Německu. Zajímá mě, jestli imigrační a integrační politiky některé země byly úspěšnější v integraci muslimů, a pokud ano, tak z jakého důvodu. V případě popisu imigračních a integračních politik vycházím převážně z oficiálních vládních dokumentů, v případě integrace muslimů z mezinárodních i národních šetření postojů a hodnot a z oficiálních národních statistik.