Řešení problematiky domácího násilí Policií ČR ve vybraném regionu - Navrátilová, Vendula (2008)
Cílem mé diplomové práce je odpovědět na základní výzkumnou otázku, která zní: Jakým způsobem Skupina Domácí násilí Služby kriminální policie a vyšetřování v Brně dosahuje svých cílů, které by měla naplňovat? Teoretická část práce, která je rozčleněna do tří kapitol, se nejprve zabývá vymezením pojmů souvisejících s domácím násilím, domácím násilím obecně, jeho jednotlivými formami a mýty, které o domácím násilí panují. Druhá kapitola je věnována problematice pachatelů a obětí domácího násilí. Teoretickou část práce uzavírá kapitola pojednávající o činnosti Policie České republiky s přihlédnutím ke skupině DN. Tato část práce poukazuje na činnost skupiny DN, právní normy a možnosti policie v případech domácího násilí.V empirické části práce je zdůvodněn výběr kvalitativní strategie výzkumu včetně metod a technik sběru dat. Na základě získaných dat je poté provedena analýza odpovědí na dílčí výzkumné otázky. V závěru práce je zodpovězena základní výzkumná otázka a navržena relevantní do.