Sociální služby pro seniory poskytované v zařízeních následné zdravotní péče - Kaňovská, Magdaléna (2008)
Anotace Název diplomové práce: Sociální služby pro seniory poskytované v zařízeních následné zdravotní péče Počet slov: 22 686 ( bez poznámek pod čarou, příloh a statí) Diplomová práce se zabývá aktuálními nerovnováhami v životní situaci klientů hospitalizovaných v nemocnici následné péče a jakým způsobem služby, které poskytuje tato nemocnice přispívají k řešení nerovnováh těchto klientů. Prioritním tématem této práce je hlavní výzkumná otázka, která zní: „Jaké nerovnováhy v životní situaci lze sledovat u klientů následné zdravotní péče a jakým způsobem může přispět stávající nabídka služeb tohoto zařízení k řešení životní situace klientů?“ Práce je rozčleněna do 3 celků. Teoretická část se zabývá vymezením cílové skupiny, konceptem životní situace jejichž součástí jsou i potřeby klientů , intervencemi a službami nemocnice následné péče přispívající k řešení situace klientů. Druhou částí je metodologie, která zdůvodňuje výběr kvalitativního výzkumu, technik sběru dat, jednotk.