Průzkum předzámecké kašny zámku Bučovice - Lattenberg, Pavel (2008)
Tato práce se zabývá průzkumem a zhodnocením současného stavu předzámecké kašny státního zámku Bučovice. V teoretické části jsou uvedeny typy degradace, které lze na kašně buď pozorovat nebo jejich přítomnost nelze na základě dosavadního průzkumu vyloučit. Druhá část je zaměřena na historii kašny a okolí, popis celkového stavu a poškození jednotlivých částí. Obsahuje také výsledky mikropetrografické charakteristiky odebraných vzorků kamene, doplňkových tmelů a ochranných nátěrů. Závěrečná část se zabývá základními konzervačními technikami a postupy, které lze v současné době a při znalostech získaných během průzkumů považovat za vhodné.