Kříž u Labe - průzkum a ošetření plastiky - Pecina, Karel (2008)
Předmětem této práce je konzervátorsko-restaurátorský zákrok na drobné sakrální památce - pamětním kříži z roku 1906 - umístěné na Turbovickém návrší nedaleko města Mělník. Práce podává souhrnný popis konzervátorského zásahu a navrhuje postupy pro preventivní konzervaci. Tento zákrok byl doplněn o výzkum a soupis obdobných památek v regionu.