Konzervování ručiček věžních hodin zámku Bučovice - Tomanová, Zuzana (2008)
Bakalářská práce na téma ,,KONZERVOVÁNÍ RUČIČEK VĚŽNÍCH HODIN ZÁMKU BUČOVICE“ je teoretická práce, která popisuje možnosti konzervování ručiček věžních hodin, které se nachází na Státním zámku v Bučovicích. První část práce se zabývá historií a vlastnostmi předmětu. Dále se věnuje metodám průzkumu materiálu, vlastnostem materiálu, možnostem a způsobům konzervace. Druhou část tvoří konzervátorsko - restaurátorský záměr, kde je popsán navrhovaný způsob, jakým by ručičky věžních hodin měly být ošetřeny a konzervovány.