Role hyaluronanu v rozvoji aterosklerózy - Šafránková, Barbora (2008)
Tato bakalářská práce shrnuje základní informace o hyaluronanu a jeho roli v průběhu patologických procesů spojených s aterosklerózou a restenózou. První kapitola je věnována obecným informacím o změnách nastávajících při ateroskleróze a restenóze. Další kapitoly se zabývají lokalizací, vlastnostmi a metabolizmem hyaluronanu. Poslední kapitola je zaměřena na konkrétní interakce hyaluronanu a ostatních složek účastnících se aterosklerózy a restenózy.