Francisella tularensis, přírodně ohnisková nákaza v rámci Evropy - Kaderová, Jana (2008)
Tularémie je onemocnění, které postihuje volně žijící obratlovce, především malé savce. Etiologické agens způsobující tularémii je Francisella tularensis. Cílem bakalářské práce je sestavení kompilační studie, zabývající se doposud získanými poznatky o tularémii, jejím mikrobiálním původci a rozšíření v přírodních ohniscích v rámci Evropy.