Novodobé epidemie infekčních onemocnění ve světě - Lytková, Milada (2008)
Tato práce je přehledem infekčních onemocnění způsobujících novodobé epidemie po celém světě. Je zde popsáno asi 40 nemocí, jejichž původcem jsou viry, bakterie nebo houby.