Klinický význam baktérií rodu Pseudomonas - Balážová, Tereza, 1984- (2008)
Klinický význam bakterií rodu Pseudomonas s vyjmenováním klinicky významných druhů a chorob které způsobují. Charakterizace základních pojmů z oblasti patogenity a virulence bakterií. Pseudomononádová rezistence, multirezistence, terapie a možnosti vakcinace. Pseudomonas aeruginosa a s ní spojené nemoci (cystická fibróza, chronická obstrukční plicní nemoc).Typy nozokomiálních nákaz spojené s pseudomonádami a život ve formě biofilmu.