Elektronická kontraktace - Jurásek, Jakub (2008)
Práce popisuje proces uzavírání smluv pomocí moderních komunikačních technologií, zejména s ohledem na využití internetu. Pojímá problematiku z komplexního hlediska, popisuje tedy jednotlivé fáze vzniku smlouvy od jejího počátku až do jejího konce. Práce je zaměřena i na praktické problémy, které s tímto novým moderním způsobem uzavírání kontraktů vznikají. Internet patří v dnešní době mezi nejrozšířenější a nejoblíbenější způsoby komunikace. Jeho počátek spadá do první poloviny devadesátých let a jeho potenciál jako první odhalili obchodníci.