Ženy jako oběti domácího násilí - Zlatušková, Květoslava (2008)
Cílem této práce bylo odpovědět na otázku: „Jaký je postoj žen v regionu města Uherské Hradiště, které se v dospělosti staly oběťmi domácího násilí, k pachatelům a k obětem domácího násilí?“ Teoretická část práce popisuje domácí násilí ve všech souvislostech včetně popisu obětí a pachatelů, genderových a právních aspektů domácího násilí. Dále jsem vymezila po teoretické stránce postoj a vnímání. Následně je popsáno, jaký postoj zaujímá veřejnost k násilí, a to jak k násilí páchanému na ženách, tak k násilí páchanému na dětech. Z tohoto teoretického základu je v závěru této části práce odvozena hlavní výzkumná otázka a dále dílčí výzkumné otázky. Výzkum byl proveden kvalitativní metodou a byla použita technika nestandardizovaného rozhovoru. V praktické části práce jsou interpretovány výsledky provedeného výzkumu a zodpovězeny dílčí výzkumné otázky. V závěru práce je zodpovězena hlavní výzkumná otázka.