Ekonomické a právní aspekty bankovního dohledu - Petrušková, Michaela; Tomášková, Eva, 1978-; Masarykova univerzita. Katedra národního hospodářství (2008)
Tato diplomová práce představuje analýzu systému bankovního dohledu z pohledu ekonomické teorie i platné právní úpravy České republiky. Ve snaze poukázat na specifika bankovního dohledu a postihnutí vývojového trendu v této oblasti, používá zkušeností i z jiných států a také se snaží zohlednit vliv evropské integrace.
The diploma thesis presents analysis of the system of bank supervision from the point of economic theory and valid legal regulation in the Czech Republic. Trying to stress specific features of the bank supervision and affection of development trends in this sector, the degree work references experience of other countries and also considers influence of the European integration.
Vedoucí práce: Eva Tomášková.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: bankovní dohled; bankovní systémy; banking sectors; bank supervision; diplomové práce