Ekonomické a právní aspekty bankovního dohledu - Petrušková, Michaela (2008)
Tato diplomová práce představuje analýzu systému bankovního dohledu z pohledu ekonomické teorie i platné právní úpravy České republiky. Ve snaze poukázat na specifika bankovního dohledu a postihnutí vývojového trendu v této oblasti, používá zkušeností i z jiných států a také se snaží zohlednit vliv evropské integrace.