Analýza systému hodnocení a systému odměňování zaměstnanců v konkrétním podniku - Motyčka, Miroslav (2008)
Práce se zabývá analýzou systémů používaných pro hodnocení a odměňování zaměstnanců. Vymezuje teoretická východiska, která jsou užívána moderními teoriemi řízení lidských zdrojů a posléze tyto aplikuje na pozadí právní úpravy do praxe. Praktická stránka práce je provedena v konkrétním podniku a obsahuje návrhy změn používaných systémů. V závěru pak práce předkládá návrh vnitropodnikových předpisů upravujících oblast hodnocení a odměňování zaměstnanců.