Molekulární mapování kolicinů skupiny A s receptorem OmpA - Bosák, Juraj, 1983- (2008)
Kolicíny sú exoproteíny s antibiotickými vlastnosťami produkované kolicinogénnymi kmeňmi Escherichia coli a niektorými príbuznými druhmi a rodmi čeľade Enterobacteriaceae. OmpA je významným proteínom vonkajšej membrány gramnegatívnych baktérií. OmpA sa uplatňuje ako receptor viacerých antibakteriálnych agens - bakteriofágov a kolicínov. Táto práca pomocou molekulárne-genetického prístupu mapuje oblasti receptoru OmpA podieľajúcich sa na interakcii s kolicínmi.