Vliv laterality dolních končetin na provedení základních skoků klasického tance - Kalichová, Miriam, 1981- (2008)
Disertační práce je zaměřena na analýzu projevů laterálních rozdílů dolních končetin u skoků klasického tance. Provedli jsme 3D kinematickou analýzu reprezentativních skoků (grand jeté, cabriole en avant, cabriole en arrière) s tím, že jsme se zaměřili na rozdíly parametrů dolních končetin při provedení daného pohybu pravou a levou dolní končetinou. Cílem bylo zjistit, do jaké míry rozdílná úroveň vybraných motorických schopností pravé a levé dolní končetiny ovlivní kvalitu pohybové struktury základních skoků klasického tance.