Série interview s účastníky programu Erasmus - Szopová, Eva (2008)
Bakalářská práce Série interview s účastníky programu Erasmus obsahuje deset publicistických rozhovorů. Pět z nich je se studenty Masarykovy univerzity, kteří se zúčastnili programu a studovali jeden či dva semestry na zahraniční univerzitě. Dalších pět rozhovorů se zahraničními studenty, kteří v rámci programu Erasmus přijeli studovat do Brna na Masarykovu univerzitu. Kromě samotných publicistických rozhovorů se práce věnuje rozhovoru jako novinářskému žánru, popisuje postupy jeho tvorby, historii žánru, a zahrnuje také kritickou reflexi použitých postupů. V dalších částech se práce zabývá programem Erasmus a zařazuje jej do politologického kontextu. Pojednává o jeho vztahu k evropské integraci a evropeizaci vysokého školství.