Paměť národa absurdní příběhy absurdní doby : rozhlasový dokument - Kopecký, Lukáš (2008)
Tématem rozhlasového dokumentu Paměť národa - absurdní příběhy absurdní doby je zaznamenání životních osudů lidí a sochy, které fatálně ovlivnila doba, v níž se odehrály - éra komunismu v Československu. Dokument je komponován do padesátiminutového pásma, v němž se autor pokusil využít některých rozhlasu specifických prvků, zejména specifik prostorovosti a času rozhlasové relace. Součástí bakalářské práce je i textový dokument obsahující teoretické ukotvení žánru rozhlasového dokumentu a popisující jednotlivé fáze průběhu tvorby dokumentu.